Inn i Hampen

Historien om samlivet mellom menneske og hamp i tusenvis av år.

Kun Kr 250 portofritt tilsendt!omslaget til bokaI våre dager forbindes hamp, cannabis, først og fremst med rusmidler som marihuana og hasjisj, men historisk sett har denne planten hatt en langt viktigere rolle som råvare til tau og tekstiler.
Hampeplanten har spredt seg over hele verden fra fra sin opprinnelse i Sentralasia. Lenge var det for de lange, seige fibrenes skyld man dyrket hamp. Myndigheter i Norge og andre land har i hundrevis av år anbefalt, eller tilmed påbudt dyrking av hamp som råstoff for produkter til skipsfart og landbruk. Men seilskutetida tok slutt, og reperbanene gikk over til å lage tau og kabler av av stål eller plastikk.

I skråningene av Himalayakjeden oppdaget mennesker for tusener av år siden at hamp kunne brukes til endring av bevisstheten. Over hele kloden har folk lært seg å utnytte denne mulighten på ulike måter. Boka skildrer denne prosessen i ulike deler av verden, fram til hasjen dukket opp i jazzmiljøene i Norge og seinere ble tatt opp av blomsterbarna i Slottsparken på 1960-tallet.
Et eget kapitel tar for seg utviklinga av den internasjonale forbudspolitikken og dens innføring i Norge.Innledningen til 2. utgave kan leses her:
Lenger inn i hampen

Kapitlet om hampens historie i Norge kan leses her.

Og forordet skrevet av avdøde professor Nils Christie kan du lese her.

Inn i Hampen ble først utgitt av Futurum Forlag i år 2000. Den er trykket opp som faksimile, med ny innledning.


Jan B Vindheim:
Inn i hampen. Historien om en mangfoldig urt
240 sider, hft.

ISBN 978 82 300 26519
Vi sender Inn i Hampen til deg for bare kr 250 !

VIPPS til 97 659 832

eller

Klikk her for å betale med kort


Regnbueforlaget